Rodzaj płyty

Płyta gazowa

Płyta ta wyposażona jest najczęściej w 4 palniki do gotowania wykorzystujące gaz ziemny lub mieszankę propan-butan (LPG). Płyta może być wyposażona w specjlane palniki, których płomienie tworzą kilka koncentrycznych pierścieni. jest to idealne rozwiązanie do szybkiego rozgrzania zawartości dużego garnka
Płyta indukcyjna

Cechuje się nowoczesnym designem oraz ciekawymi funkcjami, które poprawiają komfort użytkowania oraz podnoszą bezpieczeństwo podczas gotowania. Ponadto, płyta indukcyjna nie nagrzewa się w trakcie gotowania. Zapewnia bezpieczeństwo najmłodszych domowników i łatwość czyszczenia w przypadku zabrudzenia płyty. Wiele płyt indukcyjnych wyposażonych jest w booster gotowania. Pozwala on nam na szybsze przygotowanie potrawy nawet o 30%
Płyta elektryczna

Płyta wyposażona w różnie wyglądające pola grzewcze, wykończone żeliwną grzałką lub pola na ceramicznej powierzchni. Przed zakupem tego typu sprzętu warto również sprawdzić dokładnie, jak wytrzymała jest instalacja elektryczna w domu, ponieważ pobór prądu w momencie uruchomienia płyty elektrycznej może być naprawdę duży.
Powrót

Sprzedaż dla firm i instytucji

Ubezpieczenia "Gwarancja PLUS"

Zakupy na raty przez internet

Karty podarunkowe Media Expert